Sinterklaas

Al vele jaren verzorgt Theatergroep Koperen Kees met veel plezier de huisbezoeken van Sint en zijn Pieten. Dit typisch Nederlandse sprookje past als geen ander bij een theatervereniging als de onze. We brengen immers het hele jaar door verhalen tot leven. Afgelopen jaar hebben wij door de destijds geldende coronamaatregelen een uitstapje gemaakt naar online huisbezoeken. Niet iets dat écht bij een theatervereniging past, maar op dat moment wél het enige dat wij nog konden organiseren.

Inmiddels zijn we een jaar verder en staan we vol enthousiasme klaar om ‘ouderwets’ huisbezoeken te mogen verzorgen. Maar ook u zult het nieuws niet gemist hebben. De besmettingscijfers lopen op en inmiddels geldt er een dringend advies om weer 1,5 meter afstand te houden en maximaal 4 mensen per dag te ontvangen.
In de huiskamers is het vaak een gezellige boel van zusjes, broertjes, neefjes, nichtjes, ooms, tantes en (groot)ouders. Kinderen willen met de Pieten dansen en bij Sinterklaas op schoot een liedje zingen. Dat is ook hoe we het verhaal van Sinterklaas graag komen brengen.

Sint en zijn Pieten doen in een weekend vele gezinnen aan. Met de momenteel geldende adviezen durven wij het niet aan dat te organiseren.

Hopelijk zien de cijfers er rond 5 december beter uit, echter willen wij dat niet afwachten. Zo ontnemen wij u niet de kans nog elders te informeren. Wij hopen dat Sinterklaas (een beetje) gevierd kan worden zoals vanouds. Maar jammer genoeg dit jaar nog wel zonder de hulp van Koperen Kees.

Graag tot volgend jaar!